Wat zijn fillers?

Een veilige filler bestaat uit hyaluronzuur of calcium-hydroxylapatiet. Hyaluronzuur verbetert de conditie van de huid, vervaagt rimpels, vult lijntjes of wangen op en geeft lippen meer volume. Uiteraard werken we bij Artz Medical uitsluitend met veilige fillers. Onze merken hebben en liftend karakter en zorgen verder voor rimpelvulling, een gladder huidoppervlak en contourverbetering. Een belangrijke reden om met deze merken te werken is dat ze een natuurlijk effect hebben.

Mogelijkheden met fillers

Met een ‘filler’ kunnen we uw lippen, wangen of jukbeenderen meer volume geven. Gebieden waar fillers verder kunnen worden toegepast zijn rond de ogen, de neus-lippenplooi, kaaklijn, traangootjes, kin, handen, neusbrug, de slapen, rokerslijntjes, voorhoofd en de wenkbrauwliften. Het is daarnaast zeer goed mogelijk om met een filler meer evenwicht, vorm en contour aan te brengen in uw gezicht. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kan onze cosmetisch arts alle mogelijke behandelingen met fillers aan de hand van uw gezicht aan u uitleggen.

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek bespreken we samen met u uw wensen en verwachtingen. Ook worden algemene en medische vragen gesteld en krijgt u van de arts uitleg over het verloop van de behandeling. We geven u een voorbeeld van de te verwachten resultaten en vertellen u over de eventuele risico’s. Tijdens het intakegesprek worden alle alternatieve behandelingen zoals botox, skinboosters of laserbehandelingen besproken zodat u een goede keuze maakt.

De behandeling

Wanneer u kiest voor een behandeling met fillers wordt met een dunne naald een veilige en afbreekbare substantie (hyaluronzuur) aangebracht in het gezicht om meer volume te creëren. Uw gezicht wordt als het ware opgevuld en gelift. Het resultaat van de behandeling is meteen zichtbaar.
Indien u kiest voor een behandeling met fillers maar snel last heeft van blauwe plekken, of u kiest voor een behandeling waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, maakt de arts gebruik van een canule. Een canule heeft een rondere punt dan een naald, waardoor de kleine bloedvaten onder de huid niet zullen beschadigen.

Na de behandeling

Een uur na de behandeling met fillers mag u weer lichte make-up aanbrengen op het gezicht. In sommige gevallen is er lichte roodheid, zwelling of een blauw plek zichtbaar.

Dit verdwijnt over het algemeen snel. Na de behandeling dient u een aantal dagen intensieve druk of het behandelde gebied te vermijden, evenals blootstelling aan teveel zonlicht. U hoeft het gebied in principe niet te masseren. Eventuele controle-afspraken worden in overleg met de arts gemaakt.

 

Gratis advies

Voordat wij een behandeling starten bespreken we graag wat uw wensen zijn. Tijdens een geheel vrijblijvend en gratis adviesgesprek informeren we u over de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we u ook per e-mail, whatsapp of telefoon meer vertellen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

 

ADVIES OF MEER INFORMATIE?
NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP.

Naam *
Naam
 

Meest gestelde vragen

 

Is een behandeling met fillers veilig?

De fillers die we bij Artz Medical Kralingen gebruiken, zijn altijd tijdelijk en worden volledig door het lichaam afgebroken. Het gebruik van permanente fillers kan namelijk leiden tot ernstige complicaties en die gebruiken wij daarom ook niet. Ben je in het verleden behandeld met permanente fillers? Geef dit dan duidelijk aan in het consult met de arts.

Doet een behandeling met fillers pijn?

Met een crème kan de arts de huid plaatselijk verdoven, bij sommige behandelingen wordt dit gedaan met verdovingsinjecties. Hierdoor is de behandeling is nagenoeg pijnloos. 

Hoelang duurt een behandeling met fillers?

Een behandeling met fillers duurt gemiddeld niet langer dan een kwartier, dit is uiteraard exclusief het consult.

Hoelang werkt een filler?

Een filler is geen permanent middel en wordt langzaam afgebroken. Het effect van een behandeling houdt tussen de zes en twaalf maanden aan. Wil je een permanent resultaat? Kom dan om de zes tot tien maanden terug voor een vervolgbehandeling.

Mag ik iemand meenemen tijdens een filler behandeling?

Natuurlijk mag je iemand meenemen naar je filler behandeling! Wij bij Artz Medical vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Wil je samen een filler behandeling ondergaan, laat dit dan nadrukkelijk weten tijdens het inplannen van je afspraak. Zo kunnen wij extra tijd voor jullie inplannen en de arts alle tijd voor jullie nemen.