Botulinetoxine

 
 
 

Wat is botulinetoxine ?

Botulinetoxine is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. In uw gezicht spannen kleine spiertjes aan wanneer u bijvoorbeeld lacht of fronst. Door het aanspannen van deze spiertjes worden rimpels veroorzaakt. Door botulinetoxine te injecteren wordt de verbinding tussen de zenuw en de spier geblokkeerd, waardoor de spier minder kan aanspannen en rimpels verzachten of verdwijnen. Door de toepassing van botulinetoxine krijgt het gezicht op een mooie en natuurlijke manier een jonger effect. Artz Medical werkt bij botulinetoxine met het merk Azzalure.

Mogelijkheden met botulinetoxine

De meest voorkomende gebieden die behandeld worden met botulinetoxine zijn het voorhoofd (de fronsrimpel, voorhoofdrimpels en wenkbrauwlift) en de ogen (kraaienpootjes).

Naast de behandeling van rimpels biedt botulinetoxine nog veel meer mogelijkheden. Met specifieke technieken kunnen er accenten worden gelegd in bijvoorbeeld het onderste gedeelte van het gezicht. Zo kunnen omlaag hangende mondhoeken iets omhoog worden gebracht of kleine putjes in de kin (veroorzaakt door overactieve spiertjes bij het sluiten van de mond) worden verzacht. Wanneer u last heeft van overontwikkelde kaakspieren door tandenknarsen of overtollig tandvlees tijdens het lachen (de gummysmile) biedt botulinetoxine wellicht ook uitkomst voor u.

Ook wordt botulinetoxine regelmatig gebruikt om transpiratie onder de oksels te verminderen. Dit blokkeert namelijk de zenuwen van zweetklieren waardoor zij geen zweet meer kunnen produceren. Dat betekent dat u met een gerust hart uw mooiste kleding weer aan kunt!

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek bespreken we samen met u uw wensen en verwachtingen. Ook worden algemene en medische vragen gesteld en krijgt u van de arts uitleg over het verloop van de behandeling. We geven u een voorbeeld van de te verwachten resultaten en vertellen u over de eventuele risico’s. Tijdens het intakegesprek worden alle alternatieve behandelingen zoals fillers, skinboosters of laserbehandelingen besproken zodat u een goede keuze maakt.

De behandeling

Wanneer u kiest voor een behandeling met botulinetoxine wordt met een dunne naald botulinetoxine aangebracht in de te behandelen spiertjes. Na ongeveer drie tot vier dagen worden de eerste effecten van de behandeling zichtbaar. Indien u een fronsrimpel heeft laten behandelen zult u merken dat wanneer u probeert te fronsen de spiertjes in de fronsrimpel verminderde kracht hebben. Na twee weken is het meest optimale effect van de behandeling zichtbaar.

Indien u kiest voor een behandeling met botulinetoxine maar snel last heeft van blauwe plekken, of u kiest voor een behandeling waarbij veel gel wordt geïnjecteerd, maakt de arts gebruik van een canule. Een canule heeft een rondere punt dan een naald, waardoor de kleine bloedvaten onder de huid niet zullen beschadigen.

Na de behandeling

Een uur na de behandeling met botuinetoxine mag u weer lichte make-up aanbrengen op het gezicht. In sommige gevallen is er lichte roodheid, zwelling of een blauw plek zichtbaar.

Dit verdwijnt over het algemeen snel. Na een behandeling met botulinetoxine mag u minstens drie uur niet liggen, bukken, sporten of in het behandelde gebied wrijven, tenzij de arts anders adviseert. Na de behandeling dient u een aantal dagen intensieve druk op het behandelde gebied te vermijden, evenals blootstelling aan zonlicht. U hoeft het behandelde gebied in principe niet te masseren. Eventuele controle-afspraken worden in overleg met de arts gemaakt.

Als u merkt dat de spierkracht weer terug komt en uw rimpels weer zichtbaar worden kunt u een afspraak maken voor een touch-up. Wanneer de behandeling goed onderhouden wordt heeft u er vaak wel een half jaar plezier van.

GRATIS ADVIES

Voordat wij een behandeling starten bespreken we graag wat uw wensen zijn. Tijdens een geheel vrijblijvend en gratis adviesgesprek informeren we u over de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we u ook per e-mail, whatsapp of telefoon meer vertellen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

 

ADVIES NODIG?
NEEM VRijblijvend CONTACt OP.

 

Meest gestelde vragen

Is botulinetoxine veilig?

Botulinetoxine is een veilig middel dat al erg lang door medici gebruikt wordt. Wel is het belangrijk om je te laten behandelen door een ervaren arts. Eentje die lid is van een beroepsvereniging. Er zijn contra-indicaties (zoals een zwangerschap) waardoor je niet behandeld mag worden. Meld daarom eventuele ziektes, zwangerschap en medicijngebruik altijd vooraf aan de behandelend arts.

Doet een botulinetoxine behandeling pijn?

De vraag of een botulinetoxine behandeling pijn doet komt dagelijks voor. Gelukkig kunnen wij deze vraag beantwoorden met het goede nieuws dat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Met een dunne injectienaald brengt de arts botulinetoxine aan in de spier die de rimpel of ongewenste gezichtsuitdrukking veroorzaakt. De injectie wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren, het geeft slechts een licht branderig gevoel. De ene plek is echter gevoeliger dan de andere. Daarom overlegt de arts met je of je wel of geen verdoving wilt. Met koeling of een crème kan de arts de huid plaatselijk verdoven zodat je van de injecties niets of nauwelijks iets voelt.  

Hoelang duurt een botulinetoxine behandeling?

Een behandeling duurt over het algemeen niet langer dan een kwartier, dit is exclusief het consult gesprek en eventuele vragen die je stelt aan de arts voorafgaand aan de behandeling.

Hoelang werkt botulinetoxine

Botulinetoxine is geen permanent middel en zal op den duur uitwerken. Het effect van een behandeling houdt tussen de drie en zes maanden aan. Wil je een permanent resultaat? Kom dan om de drie tot vier maanden terug voor een vervolgbehandeling.

Mag ik iemand meenemen tijdens de botulinetoxine behandeling?

Natuurlijk mag je iemand meenemen naar je botulinetoxine behandeling! Wij bij Artz Medical vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Wil je samen een botulinetoxine behandeling ondergaan, laat dit dan nadrukkelijk weten tijdens het inplannen van je afspraak. Zo kunnen wij extra tijd voor jullie inplannen en de arts alle tijd voor jullie nemen.