Everlasting love… of toch niet?

Laserbehandeling-tattoo-verwijderen-2.jpeg

Everlasting love…

of toch niet

Jij en je lief zijn helemaal in de wolken en besluiten samen jullie liefde te vereeuwigen met matching tattoos. Het leek zo leuk maar nu zit je de rest van de leven met een aandenken van je ex op je lichaam. WAT NU?!

Gelukkig hoef je er niet écht heel je leven aan vast te zitten. Bij Artz Medical werken we met de Picocare laser. Deze nieuwe verbeterde laser heeft de mogelijkheid in 4 golflengtes te laseren waardoor alle kleuren kunnen worden behandeld. Het resultaat is verbazingwekkend.

Door een behandeling met de picocare laser wordt de aanmaak van nieuw collageen en nieuwe huidcellen gestimuleerd, hierdoor worden rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderd of verdwijnen deze volledig. Dit maakt dat de picocare laser ook een uiterst geschikte manier is om diverse huidaandoeningen te behandelen, denk aan acne, littekens en pigmentatie. De picocare laser kan ook worden gebruikt voor algehele huidverbetering.

Waarom is deze laser beter dan voorgaande lasertechnieken?

De picocare laser produceert een lichtimpuls in slechts een picoseconde, in tegenstelling tot voorgaande lasers die dit in een nanoseconde behalen. Wat zegt dit dan precies? Doordeze snelheid dringt picocare laser door tot voorbij het huidoppervlak en veroorzaakt micro-explosies die kleine belletjes veroorzaken. Die belletjes vullen zich met collageen tijdens het herstelproces. Het herstelproces is veel korter dan bij een co2 laser. Het voordeel van deze enorm snelle en exacte laser is dat de (inkt) pigmenten in veel kleinere deeltjes worden vernietigd en omliggend “gezond” weefsel niet wordt aangetast. Bij de picocare laser loop je geen kans op littekenvorming of het verliezen van je eigen “goede” pigment.

De verschillende behandelingen bij Artz Medical.

Het verwijderen van je tatoeage

De picocare laser werkt op 4 verschillende golflengtes. Een golflengte bepaalt de kleur van het laserlicht en hoe goed het licht door de inkt in de tatoeage wordt geabsorbeerd. Omdat sommige tatoeages bestaan uit meerdere kleuren, is het gebruik van verschillende golflengtes essentieel voor het optimale resultaat.  De picocare laser is ook uiterst geschikt voor donkere huidtypes, zonder risico op witte vlekken na een behandeling. Bij het laseren van een tatoeage worden de inkt pigmenten vergruisd tot hele kleine deeltjes, deze deeltjes worden gemakkelijk en snel door het lichaam opgeruimd en afgevoerd.

“Ik ben ontzettend blij met het resultaat, ik was best bang voor eventuele bijwerkingen of littekenvorming, zo’n mooi resultaat had ik echt niet verwacht!” - Stephanie (39)

“Ik ben ontzettend blij met het resultaat, ik was best bang voor eventuele bijwerkingen of littekenvorming, zo’n mooi resultaat had ik echt niet verwacht!” - Stephanie (39)

Pigmentatie

Door het blootstellen van de huid aan uv-licht, irritatie en hormonale schommelingen kan de aanmaak van pigment worden gestimuleerd.  Gelukkig is dit goed te behandelen met de picocare laser, het behandelen van moedervlekken doen wij door het risico op melanomen niet. De meeste pigmentvlekken bevinden zich in de opperhuid, dit is de bovenste laag van de huid, tijdens de behandeling ontstaat een schokgolf aan energie die de pigmentcellen verpulvert. Na behandeling kan er een lichte zwelling optreden en mag de huid gedurende zes weken niet aan de zon worden blootgesteld.

“Al jaren stoorde ik me aan de pigmentvlek op mijn voorhoofd, Hij leek steeds groter te worden. Ik ben bij een andere kliniek begonnen met een laser behandeling, echter met een andere laser. Deze gaf niet voldoende resultaat. Via een vriendin ben ik bij Artz Medical gekomen, zij vertelde dat daar gewerkt wordt met één van de nieuwste lasers. Na 1 behandeling had ik al meer resultaat dan voorheen na 3 behandelingen. Zeker een aanrader!”

“Al jaren stoorde ik me aan de pigmentvlek op mijn voorhoofd, Hij leek steeds groter te worden. Ik ben bij een andere kliniek begonnen met een laser behandeling, echter met een andere laser. Deze gaf niet voldoende resultaat. Via een vriendin ben ik bij Artz Medical gekomen, zij vertelde dat daar gewerkt wordt met één van de nieuwste lasers. Na 1 behandeling had ik al meer resultaat dan voorheen na 3 behandelingen. Zeker een aanrader!”

Littekens

Bij het behandelen van litteken weefsel wordt de plek waar het litteken zich bevindt selectief vernieuwd. De bovenste huidlaag, waar het littekenweefsel zich bevindt, verdampt. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd waardoor de kwaliteit van de huid verbeterd. Daarnaast verdikt de huid waardoor het littekenweefsel zachter aanvoelt.

Algehele huidverjonging

Net als bij andere laserbehandelingen wordt d.m.v. de picocare laser het volume en de elasticiteit van de huid verbeterd. De laser vernieuwd zowel de opperhuid als het bindweefstel van de lederhuid. Daarnaast stimuleert de laser de aanmaak van collageen, dit zorgt voor een mooie, jonge en fris uitziende huid. Roken, slechte voeding, vermoeidheid, stress en uv-straling verslechteren de huidconditie. Het smeren van allerlei cremes is niet meer nodig met de picocare laser, de enige creme die je nog nodig hebt is een SPF ; ). Na een algehele huidverjongingsbehandeling is de huid vaak wat roder en kan deze wat opzwellen. Houd u hier rekening mee na de behandeling, de eerste 24 uur na de behandeling wordt geadviseerd niet op de huid aan te brengen.

Wat moet je weten voordat je begint met laseren?

Uiteraard is het aantal behandelingen afhankelijk van de desbetreffende behandeling, maar ook van het huid type. Met een traditionele laser zijn vaak 10 tot 12 behandelingen nodig, met de picocare ligt dit aantal rond de 4 tot 6 behandelingen. Het is belangrijk een aantal weken voordat de behandeling van start gaat de zon of zonnebank te mijden. Gebruik geen selftan of spray tan en gebruik op de dag van behandeling geen creme, make-up, parfum of deodorant. Voorafgaand aan de behandeling wordt de te behandelen plaats gekoeld en naar wens kan er ook een verdovende zalf worden aangebracht. Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren echter verschilt dit uiteraard per persoon.

Wat moet je weten voor ná de behandeling?

Na een laser behandeling is het belangrijk om direct zonlicht en de zonnebank te mijden. Na een laserbehandeling is de huid gevoelig en moet de huid goed worden ingesmeerd met een factor 50. De behandelde plek kan wat rood zijn, dit zal maximaal een week aanhouden.

Het resultaat

Het resultaat van een  behandeling met de picocare laser is niet direct zichtbaar, maar bouwt zich geleidelijk op naar mate u meer behandelingen ondergaat. Nadat de behandelde plek is genezen wordt het eerste resultaat zichtbaar.

Terug naar Artz Medical Blog