ARTZ HEALTH ALGEMENE GEZONDHEID

 

Aan de hand van bloedonderzoek krijgt u een goede indruk van uw algemene gezondheid en wordt vastgesteld of er sprake is van ontstekingen en bloedarmoede. Om te kijken of u ontstekingen in uw lichaam heeft wordt de BSE (bezinking) en CRP getest. Door het testen van ijzer, Erytrocyten, Hematocriet en de HB-spiegel kijken we heel specifiek naar eventuele moeheidsklachten en/of bloedarmoede. Aan de hand van leukocyten worden eventuele infecties weergegeven. Tenslotte testen we de trombocyten die in verband worden gebracht met het voorkomen van bloedverlies.

Hart- en vaatziekten

Cholesterol wordt gezien als de grootste veroorzaker van hart- en vaatziekten. Bij Artz Health maken we een splitsing in HDL en LDL-cholesterol. Cholesterol bestaat namelijk uit goed (HDL) en slecht cholesterol (LDL). We laten de Triglyceriden onderzoeken, dat het opgenomen vetgehalte in kaart brengt en we gebruiken de Hs-CRP-marker, om bij gezonde personen te voorspellen of er een verhoogde kans is om een hart- en/of vaatziekte te ontwikkelen. U kunt er daarnaast voor kiezen of u ook op ApoB wilt testen. Dit is een stofje dat aan LDL-cholesterol verbonden is. Het heeft een soort ankerfunctie wanneer LDL zich hecht aan de wand van de aderen, iets dat u wilt voorkomen. Recentelijk is ontdekt dat dit zelfs een betere indicator is voor hart- en vaatziekten dan LDL (of alle andere testen).

Functioneren lever en nieren

Uw lever en nieren houden in wezen uw lichaam schoon en onttrekken giftige stoffen uit uw lijf. Deze organen wilt u dan ook in goede conditie houden. Door middel van ALAT, ASAT en Gama GT (leverfunctie) en Creatinine testen (nierfunctie) wordt de huidige status van uw lever en nieren in kaart gebracht. De waarde van Urinezuur in uw bloed wordt daarnaast ook getest omdat deze waarde een indicator van gewrichtsontstekingen kan zijn.

Diabetes 2

Mensen met overgewicht, erfelijke voorbelasting, hoge bloeddruk en een onevenwichtige voeding lopen het meeste risico op diabetes type 2. Over het algemeen zorgt een matig verhoogde bloedsuikerwaarde, zeker in de beginfase, voor weinig ongemak. Het probleem van permanent verhoogde bloedsuikerwaarden ligt in beschadiging van bloedvaten en organen, wat vervolgens kan leiden tot complicaties zoals een hartaanval, CVA of beroerte, blindheid, nierfalen, slechte doorbloeding en impotentie. Om dit te voorkomen kunt u met Artz Health vroegtijdig suikerziekte vaststellen wanneer u kans heeft om dit te ontwikkelen. Wij meten de HbA1c waarde in het bloed. Dit wordt tegenwoordig gezien als een van de beste indicatoren voor beginnende diabetes. HbA1c geeft uw gemiddelde suikerspiegel van de laatste paar maanden weer. Dit geeft een beter beeld dan alleen glucose, dat slechts een momentopname weergeeft.

Extra Hormonen

Mochten uw klachten in de richting wijzen van afwijkingen in de schildklier worden tijdens uw behandeltraject alle waarden van de schildklier inclusief T3 getest. T3 is het hormoon dat daadwerkelijk functioneert als schildklierhormoon en wat in de reguliere geneeskunde meestal niet getest wordt.

 

Gratis advies

Voordat wij een behandeling starten bespreken we graag wat uw wensen zijn. Tijdens een geheel vrijblijvend en gratis adviesgesprek informeren we u over de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we u ook per e-mail, whatsapp of telefoon meer vertellen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken.

 

Advies formulier

 
Naam *
Naam